Comunicate de Afaceri

10 mituri ale divortului

1. Pentru ca oamenii invata de obicei din greselile lor, a doua casatorie se pare ca are mai mult succes decat prima, in general.
Desi cei ce se recasatoresc, au un mariaj mai fericit decat primul, rata divorturilor la recasatorii este totusi mai mare decat cea la prima casatorie!

2. Daca locuiti impreuna inainte de casatorie scad sansele unui divort.
De fapt, multe studii au aratat ca cei ce locuiesc impreuna inainte de casatorie au chiar mai multe sanse sa divorteze. Motivele acestui lucru nu prea se inteleg. De fapt, cei care sunt dispusi sa locuiasca impreuna sunt cei care sunt dispusi sa si divorteze. De fapt, chiar ideea in sine ca doi oameni sa locuiasca impreuna poate fi dovada unui divort, din cauza impresiei acestora ca relatiile sunt temporare si se pot termina repede.

3. Divorturile pot crea probleme pentru copii din familiile respective, dar acestia isi revin intr-un final si nu raman afectati.
Divorturile cresc problemele interpersonale pentru copii. Exista dovezi, de la studii de mici anvergura, pana la studii mari, de durata, cum ca aceste probleme persista si chiar devin mai exagerate pe masura ce copilul devine adult.

4. Avand un copil impreuna ajuta cuplul sa isi depaseasca problemele si sa evite un divort.
Cele mai multe studii au aratat ca cea mai stresanta perioada dintr-un cuplu este imediat dupa nasterea copilului. Este adevarat ca un cuplu cu copii are sanse mai reduse sa divorteze decat un cuplu fara, dar acum, cand oamenii deja nu prea mai tin cont de ideea de a nu divorta "de dragul copiilor", aceasta balanta nu prea mai conteaza.

5. Dupa divort, standardul vietii femeii scade cu 74%, iar a barbatului creste cu 42%.
Aceste cifre, care par atat de dramatice, se pare ca au fost publicate eronat. S-a descoperit mai tarziu, dupa noi calcule, ca standardul de vieta in cazul femeilor scade cu doar cu 27%, iar in cazul barbatilor creste cu 10%. Aceasta diferenta intre barbati si femei este reala, dar se pare ca nu a fost asa dramatica in ultima perioada.

6. Atunci cand parintii nu se inteleg, copiilor le e mai bine daca divorteaza decat daca se cearta periodic.
Un studiu mare, de lunga durata a demonstrat exact contrariul. S-a descoperit ca, desi certurile dintre parinti au un efect destul de dramatic asupra copiilor, un divort este si el foarte nociv pentru copii. Dupa un studiu amanuntit, s-a descoperit ca exista multe familii in care parintii se cearta des si care au preferat solutia unui divort, pentru a iesi din situatie, dar situatia copiilor de fapt s-a inrautatit. Deci, este mai bine pentru copii ca parinti lor, chiar daca se cearta, sa ramana impreuna si sa incerce sa isi rezolve problemele, decat sa apeleze la un divort.

7. In urma unei copilarii traumatizante produse de un divort, copii deveniti acum adulti au tendinta sa fie mai precauti atunci cand isi aleg partenerul de viata si pot avea o viata chiar normala, ca a unora care nu au trait asa experiente traumatizante.
De fapt studiile au demonstrat contrariul: cei care provin din familii cu parinti divortati au o rata mai mare a divorturilor decat cei ce provin din familii intacte. Explicatia ar fi urmatoarea: modelul fiecaruia despre familie este propria familie, proprii parinti. Daca un copil a experimentat un divort, ideea despre relatie pentru toata viata a fost zdruncinata.

8. Dupa divort, copiilor le e mai bine in familii vitrege decat in famili cu un singur parinte.
Studiile au aratat ca o familie vitrega nu imbunatateste cu nimic situatia. Intr-adevar creste venitul familiei si exista o figura masculina in casa. Exista probleme interpersonale si in famiile vitrege, chiar mai multe, date de incapacitatea copilului de a se adapta cu parintele vitreg.

9. Daca esti foarte nefericit intr-o anumita perioada a unei relatii, este un semn clar ca trebuie sa divortezi, sau ca urmeaza un divort.
Fiecare mariaj are coborasuri si urcusuri. Un studiu facut in 1980 a indicat ca 87% dintre cei intervievati atunci, care intampinau probleme, 5 ani mai tarziu, daca au rezistat si nu au divortat, acum sunt mult mai fericiti.

10. De obicei barbatii vin de obicei cu ideea divortului.
Doua treimi dintre divorturi sunt de fapt initiate de femei. Studiile au indicat ca acest procent are de-a face cu legile. In general, femeile au sanse mai mari sa pastreze copii, iar in statele unde legea favorizeaza acest lucru, femeile sunt de obicei cele cu initiativa, din dorinta de a pastra copilul cu ele. Un alt motiv este faptul ca barbatii se obisnuiesc mai repede cu ideea ca sunt "soti rai". din pacate, observam mai des barbati care se drogheaza, sunt alcoolici sau infideli.

Va invitam si pe contul nostru de twitter, la https://twitter.com/sexisro pentru a fi la curent cu noi informatii despre relatii, senzualitate si sanatate.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Sexis

Comentarii

Cauta

Categorii populare