Comunicate de Afaceri

5 sfaturi esențiale pentru cicliști

Îți place să pedalezi și pleci cu bicicleta în drumeții de fiecare dată când ai puțin timp liber? Foarte bine, căci ciclismul este o activitate benefică pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea psihică. Pentru a avea parte însă de drumeții fără peripeții, iată câteva sfaturi de care să ții cont înainte de a porni la drum.

Indiferent dacă ești începător sau prieten de ani buni cu bicicleta, sfaturile de mai jos îți vor fi utile în egală măsură.

  1. Echipament

Nu pleca la drum înainte de a verifica bicicleta cu atenție pentru a descoperi eventuale defecțiuni. De asemenea, înțelept ar fi să iei cu tine și câteva scule (lanț de rezervă, o șurubelniță, câteva bolțuri, etc), să îmbraci haine specifice acestui sport și să nu uiți de cască și sticla cu apă.

În plus, un kit pentru repararea unei eventuale pene de cauciuc ar putea să îți fie de mare ajutor, mai ales dacă mergi pe un traseu accidentat.

  1. Încălzire 

Câteva exerciții de stretching și 10-15 minute de alergare ar trebui să fie suficiente pentru a-ți încălzi mușchii înainte de o cursă mai lungă sau una în care trebuie să pedalezi foarte repede. În acest fel te asiguri că vei putea duce cursa până la capăt fără să te confrunți cu dureri musculare prea mari.

  1. Pedalat

Dacă nu te-ai mai urcat de mult timp pe bicicletă ori dacă ai de parcurs o distanță lungă, ar trebui să pedalezi pe intervale. Asta înseamnă să pedalezi repede pe o anumită distanță (câteva minute), apoi să încetinești ritmul și să mergi mai relaxat. În perioada de acalmie îți vei putea recăpăta forțele pentru încă o tură de pedalat în viteză.

În acest fel te vei antrena să faci față la curse din ce în ce mai lungi și mai dificile.

  1. Antrenament 

Un alt mod de a rezista în cursele lungi este să te antrenezi cu greutăți, în sala de fitness. Executând exercițiile potrivite, vei căpătă o rezistență musculară mai mare. Printre cele mai recomandate exerciții se numără genuflexiunile cu bara, îndreptările, ramatul, tracțiunile. Execută-le cu greutăți mari, dar nu pentru mai mult de 3 seturi a câte 6 repetări, de două ori pe săptămână.

  1. Alimentație

Ca în cazul oricărui alt sport, alimentația joacă un rol important în obținerea rezultatelor dorite. De exemplu, pentru mai multă forță musculară și anduranță, este necesar să fii atent la consumul zilnic de proteine și să îți iei necesarul de care ai nevoie din alimentație sau din suplimente. De asemenea, nu uita să consumi zilnic fructe și legume proapete, pentru a te menține sănătos și plin de energie. 

Acestea fiind spuse, respectă sfaturile de mai sus și încearcă să pedaleazi de cel puțin trei, patru ori pe săptămână dacă vrei să te bucuri de toate beneficiile pe care ți le poate aduce ciclismul.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adrian

Comentarii

Cauta

Categorii populare