Comunicate de Afaceri

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie anunta cea de-a cincea editie a programului de burse pentru cercetare, cu un buget total de 150.000 de lei

Reprezentantii Centrului de Studii vor vizita in perioada urmatoare trei centre universitare de marca – Iasi, Cluj-Napoca si Targu-Mures -, in cadrul unei serii de evenimente menite sa ii incurajeze pe studenti sa se indrepte catre zona de cercetare.

”Ne bucuram sa putem anunta inceperea perioadei de inscriere pentru accesarea burselor acordate de Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, cu un buget total de 150.000 lei. Privim cu speranta catre viitor, cu atat mai mult cu cat anul acesta am facut publice rezultatele unui nou proiect realizat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Este vorba despre un studiu in premiera internationala, in urma caruia s-a demonstrat ca un consum moderat de bere ar putea ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauza. Iata-ne din nou in cautarea de pasionati in domeniul cercetarii, dornici sa isi canalizeze eforturile in directia analizarii efectelor consumului moderat de bere asupra sanatatii.”, a declarat dr. Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Perioada de depunere a aplicatiilor pentru obtinerea burselor este: 10 decembrie 2015 – 29 februarie 2016, iar evaluarea proiectelor va avea loc pana la finalul lunii martie 2016. Mai multe informatii despre criteriile de eligibilitate, dar si despre modalitatile de inscriere pot fi gasite pe site-ul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie (www.beresanatatenutritie.ro). Proiectele trebuie depuse in varianta electronica, pe e-mail, la adresa: centru@beresanatatenutritie.ro. Comitetul de evaluare va fi alcatuit din specialisti care apartin domeniilor: tehnologie alimentara, nutritie, medicina, cercetare.

Pana in prezent, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie au fost finalizate trei proiecte de cercetare: Rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii (realizat de catre Monica Diana Bercea, doctorand in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi - 2013), Parametrii somatici caracteristici statusului ponderal si consumul de bere in Romania (realizat de catre dr. Corina Zugravu, medic primar in Nutritie si Igiena Alimentelor - 2014) si Efectele benefice ale consumului moderat de bere in perioada post-menopauza (realizat de catre Nicoleta Raducanu, absolventa a programului de studii de Masterat in Nutritie Clinica si Comunitara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures).

Bursele de cercetare oferite de catre Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie sunt adresate studentilor aflati in an terminal la orice specializare de natura stiintifica, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala conditie fiind ca acestia sa apartina unor centre de invatamant superior sau centre de cercetare din Romania. Studentii la medicina pot aplica incepand cu anul al patrulea. Fiecare aplicant trebuie sa beneficieze de un coordonator de proiect care sa apartina unei institutii de invatamant superior sau centru de cercetare din Romania si care sa fie cel putin asistent universitar sau cercetator stiintific.

Initiativa infiintarii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie apartine unor reprezentanti ai mediilor universitare, medicale si de cercetare de la noi din tara. Membrii fondatori fiind: Dr. Corina – Aurelia Zugravu, Lector universitar in cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, careia ii revine si calitatea de Presedinte in cadrul Centrului de Studii, Dr. Alin Popescu, medic primar in medicina sportiva si consultant in probleme de nutritie, detinand calitatea de Secretar General, si Dr. Mihaela Begea, Doctor in Stiinte Ingineresti. Proiectul a fost lansat oficial in luna martie a anului 2012 si are drept obiectiv principal investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor in randul comunitatii medicale si a publicului larg.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: The Public Advisors

Comentarii

Cauta

Categorii populare