Comunicate de Afaceri

COMPLICATII DATORATE MARIRII SANILOR CU IMPLANTURI

COMPLICATII DATORATE IMPLANTURILOR

  • Contractura capsulara- este una dintre cele mai de neplacute complicatii ale augmentarii mamare. Dupa introducerea implantelor, organismul tinde sa le izoleze ca pe orice alt corp strain si formeaza o bariera de tesut fibros in jurul acestora- capsula. Aparitia capsulei este un fenomen absolut normal in cadrul procesului de vindecare si nu o complicatie. Ceea ce poate reprezenta o complicatie nu este prezenta capsulei ci comportamentul acesteia. In majoritatea cazurilor, capsula este subtire si destul de larga pentru a nu impiedica miscarea protezei si a nu o deforma dar exista cazuri in care datorita acesteia sanul este mai ferm, poate fi deformat sau dureros.
    Fenomenul poate fi constatat la cateva luni postoperator, la distanta de cativa ani sau deloc. Incidenta creste odata cu vechimea interventiei chirurgicale si nu poate fi prezisa. In cazul in care sanul este dureros, in tensiune si conturul este modificat, se indica scoaterea implanturilor, excizia capsulei si introducerea de proteze mamare noi. Uneori este necesara schimbarea pozitiei implanturilor pentru a incerca impiedicarea aparitiei unei noi contracturi capsulare.
  • Ruptura implanturilor- fenomen foarte rar, in cazul unor traumatisme toracice violente. Invelisul rupt al implantului nu poate fi reparat si implantul trebuie inlocuit. Datorita structurii de gel coeziv, continutul de silicon nu se imprastie si poate fi extras in bloc.
  • Modificarea sensibilitatii la nivelul mameloanelor de obicei tranzitorie.
  • Rotarea sau deplasarea protezelor.
  • Implant ( marirea sanilor ) cu margini vizibile sau denivelari ale pielii (rippling) datorita deficitului de acoperire a implantului cu parti moi (se evita prin plasarea subpectorala a protezei la pacientele foarte slabe).
 
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angela Petre

Comentarii

Cauta

Categorii populare