Comunicate de Afaceri

Despre pterigion

Puteti gasi mai multe informatii pe http://oculusmed.ro/pterigionul.html.
Pterigionul este de doua ori mai frecvent la barbati decat la femei. Incidenta sa creste la persoanele cu varsta de peste 40 de ani, iar cele mai multe cazuri apar intre 20 si 40 de ani. Nu s-au semnalat cazuri de pterigion la persoanele cu varsta pana in 20 de ani. Manifestarile pe care le acuza pacientii sunt aparitia unei formatiuni inestetice care creste peste partea transparenta a ochiului, inflamarea sau inrosirea acesteia, usturime, mancarime, senzatie de corp strain in cohi si incetosarea vederii sau, in stadii avansate, incetosarea vederii. Pterigionul poate sa apara la unul sau la amandoi ochii.
Cauzele aparitiei acestei afectuni se pare ca sunt expunerea la UV, apare cel mai frecvent la oamenii care lucreaza in soare puternic sau la sudori, la cei care locuiesc in zone tropicale si subtropicale, cei expusi la temperaturi ridicate sau care stau in medii toxice. Si predispozitia genetica poate fi un factor ce duce la aparitia acestei afectiuni.
Nu este cunoscuta o metoda de prevenire. Se recomanda ca la observarea aparitiei oricarei modificari oculare pacientul sa discute cu medicul specialist. Este foarte important ca operatia sa aiba loc cat mai repede, la timp. Cu cat operatia se face mai devreme, cu atat rezultatul va fi mai bun.
Tratamentul simptomatic are ca scop ameliorarea disconfortului ocular produs de ptereigion. Se recomanda tratament cu lacrimi artificiale si antiinflamatorii locale.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Abira Web

Comentarii

Cauta

Categorii populare