Comunicate de Afaceri

Doctor: Tigara electronica nu este cancerigena

Adrian Istrate, doctor specialist in Chirurgie Toracica la Spitalul Victor Babes din Bucuresti emite o ipoteza pe cat de socanta, pe atat de reala – tigarile electronice nu cauzeaza cancer.

Ce este, de fapt, tigara electronica

Istoria marcheaza inceputul tigarii electronice in anul 2003 cand un farmacist chinez, Hon Lik, a creat un dispozitiv metalic care se aseamana cu tigara obisnuita, dar care este alimentata cu baterii si care emite vapori. Usor-usor, e-tigara a castigat teren, mai ales pentru ca este o varianta mai buna la cea traditionala, ce ofera consumatorului senzatia fizica a fumatului clasic, dar avand nicotina si, in loc de fum, apar vaporii. Tigara electronica este compusa dintr-o baterie, un cartus care contine o substanta ce emana vapori, iar la unul dintre capetele acesteia aprinderea este simulata de un beculet LED.

Tigara electronica este o varianta mai buna, mai sigura pentru sanatate

Tigarile electronice sunt dispozitive concepute sa functioneze cu nicotina sau alte substante care emit vapori si au rolul de a imita experienta fumatului real, in conditii mai putin nocive pentru sanatate, cu scopul renuntarii la fumat.

Acesta este si motivul pentru care dr. Istrate sustine ca orice dispozitiv DOVEDIT ca benefic in lupta impotriva cancerului de plaman (sau oricarei patologii asociate cu fumatul) va fi intotdeauna util si demn sa i se acorde atentia cuvenita.

Odata cu cresterea popularitatii tigarilor electronice, Organizatia Mondiala a Sanatatii conduce, inca din 2014, studii care sa reflecte efectele acesteia asupra sanatatii, pentru a le putea reglementa. Pana in prezent, studiile nu au relevat daca vaporii emanati de tigara electronica sunt intr-adevar nocivi, mai ales ca e-lichidele sunt realizate din doar 5 ingrediente: apa, nicotina, arome, glicerina vegetala si propilen glicol. Asa cum mentioneaza si dr. Adrian Istrate, substantele din e-lichide nu sunt nocive pentru ca sunt trecute prin filtrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, stabilindu-se ca nu reprezinta un risc in dezvoltarea unui cancer. Aromele alimentare sunt controlate, daca oricare dintre acestea ar putea influenta starea de sanatate a consumatorului, ar fi retrase din uz. De aceea, este regretabila eroarea frecventa, cauzata de ignoranta (sau asa speram, pentru ca ignoranta se mai "vindeca"), de a neglija un dispozitiv util in preventia atator patologii conexe fumatului (cancer bronhopulmonar, cancer de vezica urinara, bronhopnumopatie cronica obstructiva, boli cardiovasculare, etc).
S-a constat ca fumatorii care trec la tigara electronica, chiar si pentru o perioada scurta de timp, reduc semnificativ expunerea la substantele toxice, in special formaldehida. Conform Cancer Prevention Research, Marea Britanie, la 16 fumatori din 40, care au folosit doar e-lichidele pentru tigara electronica, s-a constatat o reducere de pana la 80% a substantelor toxice.

Acum ca stii adevarul, ce decizie vei lua?

Sursa: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Forumtigaraelectronica

Comentarii

Cauta

Categorii populare