Comunicate de Afaceri

Prevenirea alopeciei in cancer – Tehnologie suedeza

Medisprof este, in prezent, prima si unica clinica medicala din Europa de Est care va implementa aceasta tehnologie inovatoare. Evenimentul va fi marcat de sesiunea de training sustinuta de reprezentantul companiei producatoare Dignitana, care se va afla la sediul clinicii din Cluj Napoca, in perioada 7-8 februarie, pentru a inagura folosirea sistemului DigniCap si pentru a pregati personalul medical specializat. Medisprof isi propune sa aduca la cunostinta persoanelor diagnosticate cu cancer beneficiile acestui produs medical, incercand sa il transforme intr-o solutie accesibila pentru toti pacientii. „Ne bucura faptul ca am reusit sa realizam o asemenea investitie si sa aducem in Romania aceasta tehnologie moderna, care vine in intampinarea nevoilor pacientilor si ale medicilor, fiind eficienta, practica si usor de utilizat” afirma dr. Carolina Udrea, managerul clinicii Medisprof.

DigniCap este produs al companiei suedeze Dignitana, fiind brevetat in Europa, Japonia, Statele Unite ale Americii, precum si in multe alte tari. Sistemul a fost dezvoltat cu scopul de a contribui eficient la combaterea pierderii parului prin racirea scalpului, oferind siguranta si confort tuturor pacientilor. „Cu totii stim cat de problematica este pierderea parului la persoanele ce urmeaza sedinte de chimioterapie si cum poate acest lucru sa le afecteze viata personala si sociala. Ne propunem ca, folosind aceasta tehnologie medicala, sa ii ajutam pe pacientii nostri sa treaca cu demnitate peste aceasta etapa vulnerabila a tratamentului in cancer” a adaugat managerul clinicii Medisprof - dr. Carolina Udrea. Sistemul Dignicap a fost dezvoltat pe baza studiilor si experimentelor clinice realizate de cercetatorii din centrele medicale universitare din Umea si Lund, si este conceput dintr-o casca de silicon conectata la o unitate de control si racire. „In termeni de eficienta, DigniCap foloseste o tehnologie de ultima generatie, rezultatele sale fiind impresionante: intr-o monitorizare a unui esantion de 6000 de persoane care au utilizat acest sistem, rata de succes a fost de 83%” a concluzionat managerul Medisprof.

Clinica si Asociatia Medisprof au fost infiintate in Cluj Napoca cu scopul de a contribui la sprijinirea si imbunatatirea retelei medicale oncologice din Romania. Misiunea acestora consta in promovarea si sustinerea unor politici de depistare precoce a cancerului, construirea de noi utilitati medicale specializate in tratamentul cancerului, precum si dezvoltarea unor programe coerente de sprijinire a pacientilor in perioada de risc postterapeutica.


Dr. Carolina Udrea
Director Executiv – Clinica Medisprof
office@medisprof.ro
www.medisprof.ro
0264.439.270
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare