Comunicate de Afaceri

Renunti la fumat si iti protejezi inima cu tigara electronica

Cel care a studiat indeaproape efectele tigarii electronice asupra inimii a fost dr. Konstantinos Farsalinos de la Universitatea din Catania si director la Insitutul de Medicina Interna si Cardiologie. In urma cercetarii, raportul a emis urmatoarea ipoteza - “trecerea, chiar si temporara, de la tigarile cu tutun la cele electronice duce la imbunatatirea tensiunii arteriale”.

Timp de 52 de saptamani, studiul condus de cercetatori ECLAT a avut ca miza calcularea eficacitatii unei tigari electronice, ca o alternativa viabila impotriva fumatului. Persoanele care au participat la acest studiu au trecut printr-o etapa initiala de control medical si de masurare a tensiunii arteriale, inainte de a trece la vapat. Apoi, in timpul experimentului, procedura s-a reluat si astfel au reiesit grile de tensiune direct proportionale cu beneficiile tigarii electronice.

Astfel, de la etapa initiala, pana la derularea celor 52 de saptamani, s-a constat o reducere cu pana la 50% a tensiunii arteriale sistolice, dupa ce pacientii au trecut pe o tigara electronica.

Studiul condus de renumitul dr. Farsalinos, a fost reluat si de dr. Riussel Luepeker, de la Universitatea din Minnesota, care a declarat ca, dupa terminarea experiementului, “tigarile electronice au cu mult mai putini compusi bioactivi chimici, ceea ce inseamna mai putine efecte nocive asupra inimii”. Asta se datoreaza faptului ca tigara electronica functioneaza doar pe baza de elichide, realizate din doar 3 substante (nicotina, aroma si propilen glycol/glicerina vegetala) care, desi pot avea concentratii mai mari de 18 mg (limita maxima impusa de autoritati), in mod clar nu pot fi asociate cu substantele cauzatoare de cancer, probleme ale inimii sau de circulatie sangvina.



Congresul Societatii Europene de Cardiologie solicita ca tigara electronica sa fie luata in considerare pentru prevenirea bolilor cardiovasculare

La fel ca si cancerul, bolile de inima sunt un subiect intens dezbatut de medicii din intreaga lume. Acestia conduc studii in care cauta rezolvarea la problemele cauzate de fumatul de tigari clasice sau cel pasiv cu ajutorul tigarii electronice.

Intre august si septembrie 2016, cei mai cunoscuti cardiologi din Europa s-au intrunit la Congresul Societatii de Cardiologie pentru a se discuta despre introducerea tigarii electronice ca modalitate viabila de renuntare la fumat, de prevenire a bolilor de inima si a cancerului.

Dat fiind ca in ianuarie 2016 Marea Britanie a devenit prima tara din Europa ce a implementat tigara electronica ca metoda terapeutica si a compensat-o prin intermediul medicilor de familie, cercetatorii adunati la acest congres iau tot mai mult in considerare adoptarea ei pentru a le oferi sutelor de mii de fumatori posibilitatea de a renunta eficient la fumat si fara efecte adverse.

Fumatul si problemele de sanatate cauzate de acesta se afla pe ordinea de zi a oricaror discutii legate de sanatatea mondiala. Sunt multe voci care sustin ca o tigara electronica nu doar salveaza vieti, ci impune fostului fumator adoptarea unui stil de viata mult mai sanatos.

Unul dintre promotorii acestei idei este Dr. Peter Hajek, profesor de Psihologie Clinica si Director al Unitatii de Cercetare a Sanatatii si Stilului de Viata, de la Institutul Wolfson de Medicina Preventiva, care sustine ca "daca interzicerea fumatului a contribuit la reducerea ratei mortalitatii, UE si alte tari din lume ar trebui sa isi indrepte privirea catre tigarile electronice".

Afla mai multe de pe www.vipercig.ro.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vipercig

Comentarii

Cauta

Categorii populare