Comunicate de Afaceri

Urgentele stomatologice

Totuși, există și cazuri urgente în medicina dentară care nu implică neapărat durerea. Urgentele stomatologice clasice sunt date, în general, de complicațiile cariilor dentare (pulpite, abcese etc.), traumatisme (ciobirea unui dinte, fractură, avulsie - când este expulzat complet din os) sau diferite procese infecțioase. Un alt tip de urgențe stomatologice sunt cele legate de estetică, în zilele noastre foarte importante.

Prezența cariilor multiple în zona frontală (zona zâmbetului), absența dinților (cauzate de traumatisme), dinți modificați de culoare sunt considerate urgențe estetice, care nu suferă amânare. De asemenea, la fel de importantă este atitudinea în fața unui pacient, care și-a pierdut toți dintii și are nevoie de o rezolvare protetică atât estetic, dar mai ales funcțional să se poata alimenta corect, să poată vorbi și comunica fără dificultăți.

Pe lângă aceste urgențe legate de dinți, la fel de stringente sunt și urgențele legate de gingii. În această categorie intră abcesele (colecții purulente) gingivale (poate fi un rest alimentar care a rămas blocat, gen popcorn, alune) sau parodontale (afectează doar gingia sau și țesuturile din jurul dintelui), traume aduse țesuturilor moi. Tot în categoria urgențelor intră și nevralgiile și patologia asociată articulației tempo-mandibulare, care leagă mandibula, maxilarul inferior, de craniu.

Despre toate aceste afecțiuni orale, ce necesită tratament de urgență, vorbim mai pe larg la https://zambetsanatos.wordpress.com/. Putem spune, în încheiere, că una dintre cele mai importante urgențe stomatologice o reprezintă cariile dentare. Acestea generează majoritatea complicațiilor care duc la pierderea dinților. Stopată prin restaurări corecte, urmate de controale periodice și o întreținere a igienei orale corespunzătoare, va fi nevoie de minime intervenții stomatologice. Astfel, pacientul își va proteja sănătatea și dentiția integră până la vârste înaintate, evitând vizita la medicul dentist pentru urgențe stomatologice.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Irina Vlad

Comentarii

Cauta

Categorii populare