Comunicate de Afaceri

Sablarea, curata orice fel de depunere

Sablarea este un proces prin care se curata sau se finiseaza suprafete din metal, sticla, piatra sau orice alt tip de suprafata solida. Procesul de sablare consta in proiectarea de particule abrazive pe o suprafata acoperita de depuneri. Particulele abrazive sunt proiectate pe suprafata dorita cu ajutorul aerului comprimat dintr-un compresor.

Ce tipuri de depuneri pot fi indepartate cu ajutorul sablarii?
Sablarea este ideala atunci cand vine vorba de depuneri greu de indepartat. Cu ajutorul acestui proces pot fi indepartate depuneri ca rugina, graffiti, adezivi, mucegai, grasimi, vopsea etc.

Sablarea poate fi facuta atat cu materiale abrazive(nisip, bicarbonatul de sodiu), dar si cu materiale neabrazive (gheata carbonica). Sablam-TOT ( http://www.sablam-tot.ro ), liderul national in servicii de sablare, va ofera un mic ghid informativ despre acest proces relativ necunoscut publicului larg.


Caracteristicile sablarii:
1. Sablarea se foloseste cu succes la indepartarea ruginei, uleiurilor, latexului, vopselei etc.
2. Se foloseste la indepartarea zgurei de pe pistele metalice.
3. Se foloseste cu succes inainte de procesul de vopsire in cazul anumitor suprafete metalice.
4. Are aplicatii in industria metalurgica, industria santierelor navale etc.


Exemple de tipuri de sablare:
1. Sablarea cu gheata carbonica: Sablarea cu gheata carbonica este un tip de curatare relativ nou. Pentru a indeparta depunerile se utilizeaza gheata carbonica, adica dioxid de carbon cu temperatura de -79 de grade Celsius. Temperatura scazuta pe ca o are gheata carbonica, face ca depunerile sa se contracte, sa crape si apoi sa cada strat cu strat. Avantajul acestui proces de curatare este ca nu afecteaza suprafetele care sunt tratate cu ajutorul acestei metode. Gheata carbonica este 100% ecologica, este inodora, necoroziva si actioneaza extrem de delicat. Murdaria de pe suprafete se evapora la contactul cu gheata carbonica.
2. Sablarea cu soda (sablarea cu bicarbonat de sodiu): Acest tip de sablarea se utilizeaza in special pentru suprafetele care au duritatea scazuta. Un bun exemplu de suprafata cu duritate mica este sticla. Bicarbonatul de sodiu este extrem de folosit si in domeniul restaurarilor (restaurari monumente, statui, palate, biserici, manastiri).
3. Sablarea cu nisip: este poate una dintre cele mai populare metode de sablare. Aceasta poate sa fie gasita aici :http://www.sablam-tot.ro/sablare-cu-nisip-si-alti-abrazivi/ si se utilizeaza frecvent, mai ales pentru proprietatile abrazive si costurilor reduse pe care le are nisipul. Nisipul este un material extrem de accesibil, care poate fi procurat la preturi mici.
Sablarea cu nisip este folosita in special pentru netezirea, finisarea si curatarea suprafetelor.

Alte tipuri de materiale folosite pentru a sabla suprafetele:
alice de otel
perle de nylon
granule de sticla
coaja de nuca de cocos
stiuleti de porumb
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Texte SEO

Comentarii

Cauta

Categorii populare