Comunicate de Afaceri

Sunt produsele bio bune pentru dumneavoastra?

Modul in care sunt cultivate si lasate sa creasca alimentele poate avea un dublu impact in primul rand asupra sanatatii dumneavoastra si apoi asupra mediului inconjurator. Acest lucru duce la fireasca intrebare daca este bine sa cumparam doar alimente conventionale sau trebuie sa ne axam pe produse bio?

Termenul de produse bio se refera la modul in care produsele agricole sunt cultivate si procesate. Trebuie indeplinite si mentinute anumite cerinte pentru ca pe eticheta unui anumit aliment care se regaseste pe raftul unui magazin de desfacere sa apara eticheta de produs bio. Culturile organice trebuie sa fie cultivate in sol sigur, fara modificari si trebuie sa fie separate de produsele conventionale. Fermierilor nu le este permis sa folosesca pesticide sintetice, gene modificate, fertilizatori pe baza de petrol si alte substante. In cazul produselor de origine animala, animalele trebuie sa aiba acces la exterior, si sa fie hranite cu produse bio de origine vegetala. Nu li se pot administra antibiotice, hormoni de crestere sau produse de origine animala.

Produsele bio ofera o multime de beneficii. Unele studii arata ca acestea au mai multi nutrienti benefici cum ar fi antioxidantii decat alte tipuri de produse. In plus, oamenii care au alergii la anumite mancaruri, substante chimice sau conservanti nu mai au aceste probleme daca consuma produse bio.

Aceste produse atat de apreciate contin mai putine pesticide. Pesticidele sunt substante chimice cum sunt ierbicidele si insecticidele si sunt folosite in mod frecvent in agricultura conventionala iar apoi se transmit in alimente si apoi ajung in corpul uman.

Produsele organice sunt mai proaspete si au un gust mai bun. Prospetimea acestora este data de faptul ca nu contin conservanti care sa le faca sa aiba un termen de valabilitate mai mare. De obicei, acest tip de alimente sunt produse in ferme mici si sunt vandute imediat lanturilor de desfacere, uneori foarte aproape de locatia in care sunt dispuse.

De asemenea, metodele de agricultura sunt prietenoase pentru mediul inconjurator. Agricultura dupa aceste metode reduce poluarea din aer, apa si sol, conserva apa, reduce eroziunea solului, creste fertilitatea si foloseste mai putina energie. Agricultura fara pesticide este benefica si pentru pasarile care traiesc in vecinatate si pentru micile animale din apropiere precum si pentru oamenii care locuiesc in apropierea fermelor sau lucreaza acolo. Mai mult decat atat, aceste produse bio reduc aparitia riscului de imbolnavire cu boala vacii nebune si nu permit ca organismul nostru sa nu reactioneze atunci cand i se administreaza antibiotice. Mai multe informatii despre produsele naturiste puteti gasi pe siteul https://produsesitratamentebio.wordpress.com/.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Kronos

Comentarii

Cauta

Categorii populare