Comunicate de Afaceri

4 motive sa-ti inscrii copilul la Cursuri de pian

Nu mai este un secret pentru nimeni ca stimulii pe care ii primeste in mod repetat creierul in dezvoltare al unui copil ii influenteaza acestuia atat abilitatile, cat si trasaturile de personalitate. Dar haideti sa trecem in revista cateva modalitati concrete prin care cursurile de pian ii ajuta pe copii sa se dezvolte armonios:

  1. Studiul pianului stimuleaza atentia, concentrarea si disciplina.

A invata sa canti la pian presupune concentrare pe durata lectiilor, precum si disciplina repetarii secventelor muzicale. Sub indrumarea atenta a unui profesor bun de pian, copilul isi va dezvolta aceste abilitati de mare folos in multe situatii de viata. Amintim aici numai concentrarea si disciplina necesare la scoala sau in sportul de performanta.

  1. Studiul pianului dezvolta abilitatile cognitive

Pe masura ce memoreaza noi cantece, copilul isi dezvolta si alte tipuri de memorie decat cea muzicala. Un studiu a demonstrat faptul ca acei copii care au urmat cursuri de pian si-au crescut capacitatea de a-si aminti mai multe cuvinte nou invatate decat cei care nu au facut acest lucru.

 Alta cercetare a aratat ca studiul pianului dezvolta capacitatea de gandire spatiala, extrem de utila in intelegerea matematicii si a principiilor stiintifice.

  1. Copiii se obisnuiesc sa apara in fata unui public

Cei mai dedicati profesori de pian ii vor incuraja pe copii sa sustina recitaluri ocazionale pentru un public mai restrans sau mai numeros, de la caz la caz. La Scoala de muzica Band Music School, de exemplu, asa se intampla. Copiii invata sa-si depaseasca tracul firesc ce insoteste sustinerea unui recital de pian, lucru de care vor beneficia si in ale situatii, cum ar fi sustinerea unui proiect de scoala in fata colegilor sau sustinerea unui discurs, mai tarziu, ca adulti.

  1. Copiii dobandesc un remediu pentru stres

Pe masura ce deprind abilitatile necesare si cantatul la pian incepe sa fie o bucurie in sine, copiii pot apela la aceasta activitate pentru a trece mai usor peste situatiile stresante din viata lor. Nu sunt putini copiii care, atunci cand se simt tristi sau anxiosi, alunga aceste stari neplacute cantand la pian cantecele lor preferate. 

Mai mult decat atat, anumiti terapeuti folosesc pianul ca terapie pentru copiii cu sindrom de deficit de atentie, cantatul la acest instrument ajutandu-i pe copii sa se simta calmi si concentrati.

 Acestea sunt doar patru dintre beneficiile non-muzicale de care copilul tau se poate bucura urmand lectii de pian, cele de natura muzicala fiind, credem, prea evidente pentru a le prezenta detaliat (dezvoltarea urechii muzicale, descoperirea unui eventual talent nativ etc.)

 Daca va intrebati care ar fi varsta optima pentru a inscrie copilul la pian, raspunsul este « depinde de nivelul de atentie de care este capabil copilul la momentul actual ». In vreme ce unii copii pot incepe un curs de pian si la 4 ani, altii se simt pregatiti sa faca acest pas de-abia in jurul varstei de 6 - 7 ani.

Ca sa aflii daca este momentul oportun sa-ti inscrii copilul la cursuri de pian, te invitam impreuna cu el la o lectie demonstrativa la Scoala de muzica Band Music School din Bucuresti, sectorul 6. Aici poti afla mai multe detalii despre oferta de Cursuri de pian pentru copii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SeoSfera

Comentarii

Cauta

Categorii populare