Comunicate de Afaceri

Cum sa inveti copiii sa joace biliard

Cu toate ca majoritatea dintre noi asociem jocul de biliard cu serile petrecute in oras cu prietenii, acest sport va fi foarte util si placut si pentru copii. Cei mici pot invata de la o varsta destul de frageda cum sa manuiasca tacul si sa loveasca bilele eficient, iar aceste activitati au si beneficii asupra coordonarii, memoriei, si capacitatii sale de planuire logica.

Daca vrei sa il inveti pe cel mic cum sa joace biliard, iata cateva aspecte la care sa fii atent:

1. Cumpara-i un tac pentru juniori

Tacurile pentru juniori sunt disponibile in diferite marimi si sigur vei gasi unul potrivit si pentru copilul tau. Daruindu-i propriul tac, ii vei oferi copilului incredere in sine.

Acest lucru il poti face si lasandu-l sa joace, cel putin la inceput, pe o masa biliard mai mica, pentru a se obisnui mai usor cu tacul.

2. Invata-l cum sa tina tacul

In primul rand invata-l cum sa tina tacul de capat, si cum sa se sprijine pe podul palmei pe masa cu cealalta mana. Este in regula daca sprijina tacul intre degetul aratator si cel mare, sau intre aratator si degetul mijlociu. Repetati impreuna, de cateva ori, miscarile specifice lovirii bilelor. Ofera-i indicatii insa permite-i sa descopere si singur tacul si accesoriile, si vei vedea cum ii creste stima de sine atunci cand ii reuseste prima lovitura.

Pozitia mainii la capatul din spate al tacului este foarte importanta asa ca asigura-te ca bratul copilului este indoit la aproape 90 de grade atunci cand tacul este la cativa centimetri departare de bila. Pune o bucata de banda adeziva colorata pe tac pentru a marca unde trebuie copilul sa tina mana astfel incat sa ajunga cu bratul in aceasta pozitie.

De asemenea, probabil vei auzi de la copil ca simte disconfort in zona umerilor, dar acest lucru este normal la inceput. Daca se intampla, lasa-l sa ia o pauza inainte de a continua jocul.

3. Creeaza un joc potrivit pentru copii

Un exemplu de joc prin care cel mic poate invata mai bine diferitele pozitii, miscari, si tehnici implicate in biliard este sa ii aranjezi 15 bile aproape de marginea mesei, astfel incat sa poata ajunge la ele. Scopul jocului este sa loveasca, direct, fiecare bila in cel mai apropiat buzunar. In esenta, aceasta activitate il va invata cum sa loveasca centrul bilei, un lucru esential pentru succesul loviturilor sale.

Nu in ultimul rand, afla ca nu este niciodata prea devreme sa il inveti pe cel mic cum sa joace biliard sau, cel putin, sa il pregatesti pentru procesul de invatare. Pentru copii foarte mici, intre 1 si 4 ani, va fi eficienta urmatoarea activitate: aseaza-i la mijlocul mesei de biliard si indeamna-i sa impinga, cu mana, bilele astfel incat sa nimereasca in buzunar. Va fi mai usor dar si mai sigur pentru ei si pentru cei din jur daca vor folosi mingi moi, de cauciuc.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare